A Mirrored Tunnel Bookshop in China

Shanghai-based architecture and design studio XL-Muse designed the interior of the Yangzhou Zhongshuge bookshop in China to look like a mirrored, curved water passage.

To inform the design, the architects took inspiration from the store’s location by the water and accompanying bridge arches. “In the past, guided by water, many literati and poets visited and gathered here,” they explained. “[The bridges] used to be the guiding factor of culture and commerce, and they represent that the bookstore is the bond between humans and books at the same time.”

Advertisements

10 thoughts on “A Mirrored Tunnel Bookshop in China

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s