A Temporary Tent With a Fireplace

A temporary project and social experiment, FIRE SHELTER:01 was a cozy shelter that celebrated its location of Sydhavnstippen in Copenhagen, Denmark.

The starting point for the project, designed by the Danish studio SHJWORKS, was the fascination of the place. Located not far from central Copenhagen, Sydhavnstippen used to be landfilled with building materials between 1945 and 1973. Ever since the landfill has been planting, the area was taken over by the bushes and trees, becoming a habitat for various animals. Inspired by the architecture of nomad people, the shelter was installed in 2013. Reminiscent of a big tent, it was 4,7 m high and had a place for a fire place surrounded by a bench. Open to public, it was meant to be a place to meet with good friends and sit around the fire during the dark days of wintertime. The project was supposed to be temporary and was taken down year after being installed, leaving no trace to the environment.

Advertisements

3 thoughts on “A Temporary Tent With a Fireplace

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s