The Ubatuba House Overlooking the Sea

Set on a hillside overlooking the Brazilian coastline, the Ubatuba House raises above the grade to allow for its simple geometric shape. The main house is comprised of a 10m by 10m by 6m concrete box, with the open bottom space serving as a veranda, the floor above housing the kitchen and living areas, bed and bathrooms on the floor above that, and the rooftop serving as a welcoming area. Two smaller volumes create a parking area, custodian house, mechanical space, and swimming pool, the latter on the same level as the veranda, from which a winding path leads down to the beach.

Advertisements

2 thoughts on “The Ubatuba House Overlooking the Sea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s