The Solis House

Known as Solis, the Hamilton Island house was designed by Renato D’Ettorre Architects. Solis was created from concrete, stone, block work and glass resulting in a succession of dramatic volumes incorporating aerial living spaces and private roofed outdoor zones.

The residence is an open living and environmentally integrated home on Hamilton Island, built to withstand the destructive forces of tropical cyclones. Swimming pools, reflection ponds and strategically positioned trickling waterfalls are laid out both indoors and outdoors. Cut into the hill, an open living platform is separated by another reflection pond, while floating above the sea and further living spaces below.

One thought on “The Solis House

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s