The Fence House

Armored by a front facade of various fencing and a dearth of street-facing windows, the Fence House gives owners both a sense of security and privacy. The house was built as two forms, giving the adults a peaceful retreat and their kids a place to be kids. In contrast to the front, the rear of the house is almost entirely made of glazing for access to natural light and views of the garden.

Inside, the raw elements of concrete, brick, and timber shape the interior’s rugged contemporary aesthetic. A lofted library made from vintage oak beams sits on top of large steel beams above the opening living room, which is outdone only by the owner’s vintage race car displayed in the hallway.

  • Architects: mode:lina architekci

  • Location: Borówiec, Poland

  • Architect in Charge: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin

  • Area: 290.0 sqm

  • Project Year: 2016

  • Manufacturers: BRUGMAN, HORMAN, Q-railing

 

4 thoughts on “The Fence House

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s