Tea House

The site is located at the lowland downstream the dam with a broad river view in front of it. The elevated tea house allows visitors to have a good view and slight wind – both are essential elements of tea drinking session. The building is distributed into small volumes in order to contrast the massive river dam.

The project is a collection of similar units yet with a emphasis on independent user experience. It uses the materials of infrastructure construction – utility poles as columns, channel steel as downspouts, feed pipes as handrails. The doors can be shut down automatically with gravity; and toilets are hidden behind the sliding doors – movement and suddenness create playful experiences. Such small structures can be generalized into any places with utility poles.

Jiakun Architects, Lv Hengzhong · Tea HouseJiakun Architects, Lv Hengzhong · Tea HouseJiakun Architects, Lv Hengzhong · Tea HouseJiakun Architects, Lv Hengzhong · Tea HouseJiakun Architects, Lv Hengzhong · Tea HouseJiakun Architects, Lv Hengzhong · Tea HouseJiakun Architects, Lv Hengzhong · Tea HouseJiakun Architects, Lv Hengzhong · Tea House

Advertisements

2 thoughts on “Tea House

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s