The Writers House

Keeping its 1960s charm intact, the Writers House is a nostalgic renovation that’s a celebration of old and new. The home was originally built by the owener’s grandparents — both Jewish holocaust survivors who had passed away — so maintaining the residents initial sentiment was a top priority. All of the rooms have been respectfully updated with the addition of polished concerete floors, whitewashed plywood walls, and new steel windows, while hints of the past echo through the existing wallpapers, chandeliers, and orange brick exterior.

The original Jacob Rudowsky custom joinery and Rudowski furniture were refurbished and complemented by new modern pieces. The exterior saw the addition of a large party deck, flanked by a pair of black aluminum screens for privacy during those warm Aussie nights.

Photos: Peter Clarke / Branch Studio Architects

Advertisements

2 thoughts on “The Writers House

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s